19 MAYIS'A SÜPRİZ SESLER SWİNGLE SİNGERS

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ankara Üniversitesinin iş birliğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen ''19 Mayıs Gençlik Konseri''yle kutlanacak. 19.05.2011 10:20







AA - Başkentliler 19 Mayıs coşkusunu, artık geleneksel hale gelen ve geçen yıl 5 bin kişinin izlediği ''19 Mayıs Gençlik Konseri''nin üçüncüsüyle yaşayacak. 19 Mayıs'ı gençlerle kutlamak ve gençlere senfonik müziği sevdirmek amacıyla, keyifli bir konser programı hazırlandı.
     19 Mayıs ve ''gençlik'' ruhuna yakışır nitelikte tasarlanan konserde, şef Rengim Gökmen yönetiminde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının (CSO) seçkin repertuvarı, Ankaralılara unutulmaz dakikalar yaşatacak.
     Konserde, dünyanın en ünlü vokal topluluklarından 5 Grammy ödüllü İngiliz akapella topluluğu Swingle Singers, orkestra uvertürleri, pop klasikleri, film müzikleri, halk şarkılarının en güzel örneklerinden oluşan repertuvarlarıyla sahne alacak.
     Ankara Arena Spor Salonu'nda bugün yapılacak konserin biletleri, Mybilet, Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi ile CSO gişeleri ve Ankara Üniversitesi Fakülte sekreterliklerinden alınabilecek.




     Bilkent Senfoni Orkestrası yarınki konserinde piyano sanatçısı Başar Can Kıvrak ve soprano Sinem Mustafaoğlu ile seyirciyi selamlayacak.
    
     -OPERA-BALE-
    
     OPERA SAHNESİ:
     Victor Hugo'nun ölümsüz yapıtından uyarlanan ''Notre Dame'ın Kamburu'' balesi, bugün sahnelenecek. Armağan Davran ile Volkan Ersoy'un koreografisini yaptığı ve librettosunu yazdığı, Bujor Hoinic'in de müzik düzenlemesini ve orkestra şefliğini üstlendiği iki perdelik eserin dekoru Adnan Öngün, kostümleri ise Çimen Somuncuoğlu imzasını taşıyor.
    
     OPERET SAHNESİ:
     ''Özsoy Trio'' konseri 22 Mayıs'ta dinlenebilecek.
     ''2 Piyano Resitali'' 24 Mayıs'ta izlenebilecek.
     ''Kamerhan Turan'' piyano resitali 25 Mayıs'ta müzikseverlerle olacak.
    
     LEYLA GENCER SAHNESİ:
     Çocuk Balesi yıl sonu temsili 24 ve 25 Mayıs'ta izlenebilecek.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails