KLASİK GİTAR KONSER ve FESTİVALLERİ

4. TÜRKİYE GİTAR BULUŞMASI ve BİLKENT GİTAR GÜNLERİ

Proje: Klasik Gitar Derneği / Kağan Korad
Ev Sahibi: Bilkent Üniversitesi
Organizasyon: Bilkent Üniversitesi, Klasik Gitar Derneği, Bilkent Klasik Gitar Kulübü
Tarih: 6-7-8-9 Temmuz 2010 ( 5 Temmuz Pazartesi öğleden sonra giriş, 10 Temmuz-Cumartesi sabah çıkış )
Yer: Bilkent Üniversitesi / Merkez Kampus
Genel Koordinatör: Kağan Korad - korad@bilkent.edu.tr
Koordinatör: Uğur Satılmış - ugursa@ug.bilkent.edu.tr
Gitara başladığım yıllarda Türkiye'deki az sayıdaki gitarist ve gitar öğrencisi birbirinden kopuk neredeyse habersiz bir atmosferde çalışmalarını sürdürürdü. Oysa bizler diğerlerini merak eder, tanışmak ve olabilirse yararlanmak isterdik. Gitar Buluşması fikri ve hayali de işte buradan doğdu. Ana fikri tanışmak ve yakınlaşmak olacak etkinliğin, bunu sadece konserler, dersler veya seminerlerle değil, bir kamp ortamının sıcaklığında sohbetlerle, geçirilen hoş zamanlarla, kurulacak arkadaşlıklar sayesinde yapması benim hayalimdi. Ne mutluyum ki Gitar Buluşma'ları bu kısa tarihinde bu bağların oluşmasına bir katkı sağladı gibi gözüküyor. İşte bu yüzden gitar, arkadaşlık ve eğlenceyi bir arada sunmayı hedeflediğim Türkiye gitar buluşma'larının 4. sünü gerçekleştirebildiğim için mutluyum.

Bütün bu organizasyonlar hiç şüphesiz bana devam etme gücünü ve olanağını veren çok değerli katkılar olmasa hiç gerçekleşemezdi; Bu nedenle,

Her şeyden önce her yıl bu fikre destek vermek için gelen ve emekleriyle buluşmanın içini dolduran öğretmen ve konsertistlere sonsuz teşekkürler etmek istiyorum. Ardından da bu güne değin ev sahipliğini ve organizasyon desteğini üstlenen Üniversitelere, Mersin Üniversitesi ve özellikle daha önceki iki ve bu seneki 4. buluşmanın ev sahibi Bilkent Üniversitesine, çeşitli buluşmalarda benle beraber elini taşın altına sokmaya gönüllü olacak delilikteki yoldaşlarım; başta Kürşad Terci olmak üzere Hale Korucu, Can Erdoğan ve Uğur Satılmış'a, bu seneki destek ve katkıları olmasa buluşmayı gerçekleştiremeyeceğimiz "Bilkent Klasik Gitar Kulübü"ne ve tabi ki buluşmanın asıl varlık nedeni olan, katılımlarınızla asıl amacına ulaşmasını sağlayan siz gitarist ve gitar severlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Kağan Korad

Etkinlikler:
Ustalık dersleri ve Seminerler:

- Ülkemizin önemli gitar eğitmenleriyle, gitarist adayı veya gitar çalmaya gönül vermiş öğrencilerin bir araya gelmesini amaçlayan gitar dersleri, buluşma boyunca Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri öğleden sonraları gerçekleşecek. Katılımcılarla yaklaşık yarımşar saat ve bire bir yapılacak yaklaşık 150 dersi aktif katılanlar dışında isteyenler de izleyebilecekler.

Buluşmada ders verecek gitaristlerimiz:
Ahmet Kanneci, Hacettepe Üniversitesi
Bekir Küçükay, İstanbul Üniversitesi
Bülent Ergüden, Yıldız Teknik Üniversitesi
Cem Küçümen, İstanbul Üniversitesi
Ceyhun Şaklar, İstanbul Üniversitesi
İhsan Turnagöl
Kağan Korad, Bilkent Üniversitesi
Kürşad Terci, Yaşar Üniversitesi
Ozan Akyatan, Kocaeli Üniversitesi
Erdem Sökmen, İstanbul Üniversitesi
Muzaffer Çorlu Yıldız Teknik Üniversitesi
Safa Yeprem, Kocaeli Üniversitesi
Soner Egesel,
- Başarılı Bach düzenlemeleriyle dikkat çeken Sırp Lutist ve öğretmen Darco Karajic Salı ve Perşembe sabahı Rönesans ve Barok dönem eserlerini çalıştıracağı ustalık dersleri verecektir. İzleyenler açısından da maksimum yararın sağlanması amacıyla ustalık derslerinde yer alacak 10 aktif öğrenci, çalacakları eserler ve bölümlerinin görüşleri doğrultusunda önceden belirlenecektir.

-Darco Karajic ayrıca Cuma sabahı "Tablatür nota yazımı ve luth repertuarından gitara yapılan düzenlemeler" konulu bir de seminer verecek.

- Değerli Gitarist Melih Güzel, ''GİTAR EĞİTİMİNDE ÇALIŞMA DİSİPLİNİ VE REPERTUAR SEÇİMİ'' konulu küçük bir seminerle çalışmalarını siz gitarist ve gitar severlerle paylaşacak.

-Siu Nim Tao formu - Sabahları Wing Chun (Kung-fu) sporunun müzisyenler için de son derece şifalı olan küçük bir katasını, yoğun istek üzerine Kağan Korad gitaristlerle paylaşacaktır.


Konserler:

- Bu yıl gitar konserlerimizi "Bilkent Gitar Günleri, Bir Yaz Gecesi Rüyası" adıyla şehirde de duyurulacak ve biletleri satılacak olan mini bir festival olarak tasarlandı. Konserlerin bu seneki konusu; "Yurt dışında eğitim gören ya da görmekte olan" genç kuşak gitaristlerimiz. Açık havada akşam 21:00' de yapılacak konserlerin konsepti "Yaz, gece, gitar ve şarap".

Buluşmada konser verecek gitaristler:
Darco Karajic,
Antonio Mascolo,
Ayşegül Koca, Maastricht Konservatuarı - Carlo Marchione
Koblenz Gitar Akademisi - Aniello Desidero
Güray Alyörük, Selanik Devlet Konservatuarı - Gerhard Reichenbach
Hande Cangökce, Strasbourg Devlet Konservatuarı - Susana Prieto
Mehmet Özkanoğlu, "Cologne-Köln" Konservatuarı - Roberto Aussel
Kazım Çokoğullu, "The Juilliard School" - Sharon Isbin
Adil Koray Barut, "Poznan" Müzik Akademisi - Prof. Piotr Zaleski (Erasmus)
Görkem Gölbaşı, "G. H. Ghedini" Müzik Akademisi - Davide Ficco (Erasmus)
Fatih Murat Belli "G. H. Ghedini" Müzik Akademisi - Davide Ficco (Erasmus)
Türk Gitar Yapımcıları Fuarı;

-Türk gitar yapımcılarımız buluşma boyunca sürecek gitar fuarında gitaristlerle buluşacaklar. Müzik fakültesinde yer alacak fuar boyunca, yapımcılarımızın gitarlarını özel odalarda denemek, onlarla tanışmak ve gitar bakımı-koruması hakkında yapılacak küçük seminer ve gitar tanıtımlarını izlemek şansına sahip olacaksınız.

Fuara gitarlarıyla katılacak yapımcılarımız:

Arif Türker Gündoğdu,
Suat Çağlayan,
İbrahim Kırlı, Ömer Akar,
Ercan Bilir,
Yücel Açın,
Sinan Rıfat Önengül,
Ünal İçöz
* Buluşma, enstrümanlarını segilemek isteyen tüm yapımcılarımıza açıktır. Dolayısıyla başvuracak diğer yapımcılarda buluşmada yer alabilecektir.

"Gitaristler Arası 1. Geleneksel Spor Oyunları":

Sporun müzisyenler için önemi konusuna, eğlence ve rekabetle vurgu yapan bu etkinlik özellikle son gün gidilecek Galatasaraylılar Derneğinin yüzme havuzlu tesisinde yapılacak yarışmalarla gerçekleşecek.

Masa Tenisi, Yüzme, Top oyunları gibi spor dallarında yapılacak yarışmaların birincileri madalya alacakları etkinlikte, müzisyen-spor ilişkisi hakkında en fazla sorulan soruların cevaplanacağı bir söyleşi de yer alacak . Ayrıca kondisyon testinde en yüksek dereceyi elde eden gitarist "Yılın formda gitaristi" kupasının sahibi olacaktır. Yarışma düzenlenecek dallar/oyunlar sizlerin istek ve tekliflerinize de açıktır.

Veda Yemeği

Buluşmanın veda yemeğinin konserden sonra Galatasaraylılar Derneğinde gerçekleştirilmesi planlanmıştır. Katılımcılara, fiks menü için buluşmaya özel alacağımız yemek ücreti önceden web sitemizde bildirilecektir.

Katılım Bilgileri:

4. Türkiye Gitar Buluşması için katılım başvuruları geçen senelerde olduğu gibi klasik gitar derneği resmi web sitesi olan www.gitardernegi.org adresinde özel açılacak interaktif bir başvuru sayfasıyla yapılacaktır. Bu sayfa Haziranın ilk haftası itibariyle kullanıma girecektir. Bu sayfada başvuruyla ilgili olarak ihtiyacınız olacak tüm yönlendirme ve bilgileri bulacaksınız. Diğer soru ve sorunlarınız için korad@bilkent.edu.tr adresine başvurabilirsiniz.

Dört gün sürecek buluşmada; beş gece kalış, gitar ve ustalık dersleri, seminer, konserlere katılım ve son gün gidilecek yüzme havuzlu tesise giriş dahil olmak üzere ücret 70 TL olacaktır. Gece konaklama talep etmeden tüm etkinliklere katılım ücreti 50 TL dir. Kontenjan sınırı söz konusu olan durumlarda kayıt tarihi (bankaya ücretin yattığı tarih) baz alınarak uygulama yapılacaktır.

Buluşma Mekanları:

-MSSF (Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi): Gitar dersleri, ustalık dersi ve seminerler. gitar yapımcıları fuarı, öğle ve akşam yemekleri MSSF binası içinde gerçekleşecektir.

MSSF Tabldot: Fakülte binası içinde yer alan tabldot restoran uygun fiyat ve sunduğu menülerle öğlen ve akşam yemekleri için hizmetinizde olacaktır.

MSSF, Mozart Cafe: Yemek yemek için farklı bir alternatif sunan Mozart cafe gün boyu akşam saatlerine kadar hizmet vermektedir.

-ALLE (Merkez Kampus Yaya yolu): Buluşmada ilk 3 gün yer alacak resitaller alle havuz/ amfi tiyatro mekanında gerçekleşecektir.

-Bilkent Üniversitesi Misafirhane ve Yurtları: Buluşma konuk ve katılımcıları Bilkent Üniversitesi içinde yer alan Misafirhane ve yurtlarda ikamet edecektir.

-Caffe-in: Akşamları resitallerden sonra katılımcıların bir şeyler içerek sohbete devam edeceği buluşma mekanı.

- Galatasaray Kulübü: Son gün öğleden sonra gidilecek yüzme havuzlu tesis, son konser ve veda yemeğinin de gerçekleşeceği mekandır.

*Kampus içindeki tüm etkinlik mekanları yaklaşık bir kilometre çaplı bir daire içinde yürüyüş mesafesindedir.

NOT: Yukarda Ders, konser, seminer ve fuar konularında yer alacak kişilerle ön görüşme yapılmış ve olumlu cevap alınmıştır. Ancak oluşabilecek öngörülemeyen durumlar ya da mazeretler dolayısıyla etkinliklerde yer alan isimlerde değişiklikler olabilir.


Related Posts with Thumbnails