Güzel bir site biyografi.net!

İnternet ortamında bilgi kirliliği ve yetersiz biyografi yazıarına çözüm olbileceğine inandığım bir yerli üretim siteyi önermek istedim...

Editörün notu ve site linki aşağıdadır.
 Neden biyografi.net?
Biyografi.net, internet ortamında Türkçe içerik sunan web sitelerinden biri olmak düşüncesiyle kuruldu. Bu amaç için yola çıkılırken durağan bir bilgi sunumu değil, gündemi sorgulayan ve geçmiş bilgi birikimini sunmayı hedefleyen bir bakış açısı geliştirildi.Batıda yeni yeni teşekkül etmeğe başlayan sade vatandaş’ı esas alan ‘insan’ merkezli ‘korumacı gazetecilik’ kavramından hareketle bilgiye yaklaşmaktadır.biyografi.net ‘canlı bir organizma gibi’ olmuş, sürekli güncellenmiş ve yenilikler sunabilmiştir. biyografi.net’in tasarımını gerçekleştiren webofisi.com yöneticileri, yeni durumlara başarıyla uyum sağlayarak önemli bir projeye imza atmışlardır.
 Site tasarım grubu; internet ortamının verdiği ilk heyecanla yazılımdan server hizmetine, tasarımdan hosting hizmetine hemen her işe talip olma yerine, bir ‘bilgi toplumu kurumu’ olmayı hedeflemiştir. biyografi.net, gündelik haber akışının dışında kalıcı kişilerin biyografilerini yayınlamaktadır Bu kişilerin eserleri ile birlikte hakkında yayınlanan kitap ve yazılar da site içeriğinde yer verilmeye çalışılmaktadır. Sınırsız bilgi akışı içinde biyografi.net, sonuçlanmış bir bilgi sunumu değildir. Oluş halinde ve her gün güncellenen bir sitedir. Okuyucularımızın kendi uzmanlık alanlarında biyografi.net’e katkı sağlamaları mümkündür.

Ayrıca sitemizde yer alan bilgi yanlışları konusunda, kaynak eser veya süreli yayın belirterek bizi uyarmaları da önemli bir katkı olacaktır. Değişik hayat alanlarında öne çıkan isimlerin özgeçmişlerini yayınlamayı hedefleyen biyografi.net, bugün için sınırlı imkanlarla hedefinin bir kısmını gerçekleştirebilmektedir. Ancak şu anda bile orta öğretim ve yüksek öğrenim sosyal bölümleri için tercih edilir bir başvuru kaynağı olmuştur. Ücretsiz hizmet veren biyografi.net’e reklam verenlerin katkısı, içerik sunumunu daha hızlı ve geniş olarak sağlama imkanı verecektir.

 Ayrıca biyografi.net’in tasarımını gerçekleştiren ve sürekli yeniliklerle önümüzü açan webofisi.com yöneticilerine teşekkürü bir borç biliyoruz. Bilgi, güvenilir olduğu kadar, ulaşılabilir de olmalıdır. Ülkemiz insanı bilgi çağını kütüphaneler ve araştırma merkezleri yanında yaygın ve ücretsiz içerik sunan sitelerden yararlanarak dönüştürebilir. biyografi.net çalışanları, bu hedefin bir kısmını gerçekleştirebilirlerse mutlu olacaklardır. 

Mahmut Çetin
 biyografi.net editörü

Ara Malikian ve Yllana ile Paganini Keyfi!

Klasik Muzige yepyeni bir soluk getiren PAGAGNINI, efsane keman virtüözü Paganini'nin ruhunu eğlenceli bir anlatımla 7 Aralık'ta CEMAL REŞIT REY'e taşıyor!

Pagag promo ile ProduccionesYllana
Klasik müzik tarihinin en önemli keman virtuozlerinden efsane Paganini'nin yaratıcı eserlerinden ilham alan, Ara Malikian ve Yillana'nin eglenceli ve izleyiciye sürprizler sunan gosterisi PAGAGNINI, ince esprilerle seyirciye tansiyonu hic dusmeyen cagdas bir klasik muzik gosterisi sunuyor. 1991 yilinda kurulan topluluk bu olağanüstü gösteri ile Paganini'nin sofistike kompozisyonlari, curetkar kisiligini ve inanilmaz yeteneğini sahneye taşırken, ince esprilerle dolu bir konçerto sahneliyor. Paganini gösterisi Türkiye'de ilk kez 7 Aralik'ta Cemal Resit Rey Konser Salonu’nda!

PAGAGNINI Hakkında
PAGANINI klasik muzikle, virtuoz kemanci Ara Malikian ve Yllana’nin guldurusunu tek bir gosteride topluyor. Sonuc....eglenceli ve surprizlerle dolu bir koncerto. Farkli tarzlarin bulusmasi birbirinden farkli duygularin potporisine de katkida bulunurken, muzigin ciddiyeti son derece ince esprilerle harika bir sekilde susleniyor. Konçertolara bu sıra dışı bakışla getirilen yeni yoruma, virtuoz muzisyenlerin zarafeti ve olaganustu performanslari da ekleniyor ve karsimiza 7 den 77'ye herkesin hoslanacagi bir gosteri ortaya cikiyor. Paganini’nin dehasi gosterinin yaratilisinda sadece gosterinin adina degil, baslibasina tum akisina da bir referans olusturuyor.
Oldukca sofistike kompozisyonlari, curetkar kisiligi ve inanilmaz yetenegiyle sunan Paganini ruhunu bu cok eglenceli gosteri PAGAGNINI' ye de yansitiyor. Bir yandan klasik muzige yeni bir vizyon getiren gosteri “cagdas klasik muzik” yeniden tanimliyor. Gosteri suresince keman virtuozu Ara Malikian, Thomas Potiron, Eduardo Ortega, Gartxot Ortiz ile birlikte yalnizca Mozart, Pachalbel, Chopin, Boccherini, Falla, Sarasate ve Paganini’nin bestelerini degil, bununla birlikte rock ve folk ogelerin de yer aldigi bir calisma hazirladi. Sanatcilar eserleri calmalarinin yani sira, keman ve cello ile beraber hazirladiklari sahne performanslari ile seyircinin de katiliminin gerceklestirdigi bir sov hazirladilar. Yllana ve Ara Malikian toplulugun yaratici beyni olarak one cikiyor. 1991 yilinda kurulan topluluk Senegal’den Montreal’e kadar dunyanin bircok yerinde prestijli festivallerde sahneye cikmis. 

7 ARALIK 2011 - SAAT:20:00, CRR 
Related Posts with Thumbnails