Müzik Haberleri - Ōykü Gürman yeni Albüm `Bir başka`

Son yılların en güçlü kadın vokallerinden Öykü Gürman, farkını ortaya koyduğu, ilk solo albümü "Bir Başka" ile müzik kariyerinde yeni bir sayfa açıyor. Büyük bir özenle hazırlanan, onbir şarkıdan oluşan "BİR BAŞKA" Pasaj Müzik etiketiyle önümüzdeki günlerde müzik dinleyicisinin beğenisine sunulacak.

Yorumladığı her şarkıya başka bir lezzet katan Öykü Gürman, yalnızlığının üretimine büyük katkısı olduğunu, emekle ve sabırla çalışarak bunu aştığını söyledi.

Öykü Gürman'ın yeni albümü beş farklı kayıt stüdyosunda (Ada müzik, Ytb, Mma, The Kulübe, Ars) 18 ayda hazırlandı. Müzik direktörlüğünü deneyimli müzik adamı Nurkan Renda'nın yaptığı "Bir Başka"daki şarkıların mixini Ender Akay masteringini Çağlar Türkmen yaptı.

Vokal başarısının yanı sıra söz yazarı ve besteci kimliğini de ön plana çıkaran Öykü Gürman, "Bir Başka" albümünde, Türk müziğinin klasik şarkılarını ve Yunanistan'ın tanınmış bestecilerini bir araya getirdi.

Söz yazarı ve besteci kimliğini ön plana çıkaran Öykü Gürman, Yunanlı besteci Tasos Panagis'in iki şarkısına söz yazarken, beş şarkının bestesini, altı şarkının sözlerini yazdı. Apostolos Kaldara, Eftihia Papagiannopoulou gibi Yunanlı bestecilerin şarkıları haricinde Sementa, Murat Hasarı ve Fikret Şeneş'in şarkılarını da yorumlandığı albümün özel sürprizi; ünlü Türk sanat müziği bestecisi Suat Sayın'ın unutulmaz şarkısı "Yalan Gözlerin" oldu.

Akustik olarak kaydedilen, sentetik seslerin kullanılmadığı "Bir Başka"da yer alan şarkılar, Öykü Gürman'ın vokal performans gücünü ve başarısını gözler önüne seriyor.

Hem batı müziği hem de alaturka tınılarını taşıyan, imaj fotoğraflarını son dönemde başarılı işleri ile yıldızı parlayan Mehmet Turgut'un çektiği "Bir Başka" albümün ilk video klibi, Suat Sayın'a ait "Yalan Gözlerin" adlı şarkıya Emir Khalilzadeh yönetmenliğinde çekildi.

Bırak Güneş Yüzüne Değsin
Söz & Müzik: Murat Hasarı

Azizim
Söz & Müzik: Öykü Gürman

Olmaz Olmaz Bu İş Olamaz
Söz: Fikret Şeneş Müzik: Apostolos Kaldaras, Eftihia Papagianopoulou

Mavi
Söz: Öykü Gürman Müzik: Öykü Gürman, Nurkan Renda

Güller
Söz: Öykü Gürman Müzik: Sementa

Bir Sözüne
Söz & Müzik: Öykü Gürman

Kuşluk Vakti
Söz: Öykü Gürman Müzik: Tasos Panagis

Adı Yok Hala
Söz: Öykü Gürman Müzik: Tasos Panagis

Yalan Gözlerin
Söz & Müzik: Suat Sayın

Olabilir
Söz & Müzik: Öykü Gürman

Rüya
Söz & Müzik: Öykü Gürman

posted from Bloggeroid

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails