Aşık Veysel anıldı!



Aşık Veysel, ölümünün 39. yıl dönümünde Sivrilan köyündeki mezarı başında anıldı.
Anma töreninde konuşma yapan Sivas Valisi Ali Kolat “Aşık Veysel’in bıraktığı mesajların çağlar boyu devam etmesi gerekir” dedi.
Akşam 19:30’da da İstanbul Kadıköy Yapı Kredi Emeklilileri Lokali'nde “Köy Enstitülerinde Aşık Veysel’in yeri” konulu söyleşi yapılacak.
Etkinlikte çeşitli görseller eşliğinde Karabey Aydoğan ve Köy Enstitülü öğretmenler Aşık Veysel'i anlatacak.
Alıntı : Yön Radyo, YönFM

ANKARA ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ YOK EDİLİYOR!!!!

1980 yılında Atatürk’ün Kültür Devrimi anısına çıkartılan 2302 sayılı Atatürk Kültür Merkezi Kurulması Hakkındaki Kanun” iptal edilecektir.

Söz konusu AKM alanı; Ulus’taki Atatürk heykelinden başlayarak, 1. ve 2. TBMM Binaları, Tarihi Ankara Palas Binası dahil, Hipodrom Alanını, 19 Mayıs Stadyumu ve spor tesislerini, Gençlik Parkını, Opera ve CSO Binalarını ve Cer Modern’i de içinde barındıran Atatürk Kültür Merkezi alanı, 5 bölgeden oluşmaktadır. Konya Yolundan Adliye Sarayına kadar uzanan bu alandaki kültür sanat projeleri yok ediliyor.

1980 yılında çıkartılan 2302 Sayılı yasa, Ankara’nın ortasındaki 150 hektarlık AKM alanını Büyükşehir Belediyesinin yetki alanından çıkartarak kültür sanat alanı olarak yasal güvenceye kavuşturmuş, bunun dışında yapılaşmaya yasak getirmişti. Şimdi ise TBMM de görüşülen “Afet Riski Taşıyan Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı”na bir madde eklenerek bu alan yapılaşmaya açılıyor ve kültür sanat alanı olmaktan çıkartılıyor.

Büyükşehir Belediyesine devredilen alanın kültür sanat mekanlarından temizlenerek böylece yapılaşmaya açılması sağlanıyor ve Atatürk’ün kültür sanat devrimi ile kültür mirası yok ediliyor.

Ankara bu gün konser salonu ve opera binası olmayan Avrupa’daki tek başkenttir. Bu alanda üretilen projeler Başkenti bu yoksunluktan ve utançtan kurtaracaktı. Yeni yasayla bu fırsat yok ediliyor.

Kültür Bakanlığı’nın kendi görev ve sorumluluk alanındaki alanı, Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devretmesi ise anlaşılır değildir.

Demokrasi kültürünün oluşmasında kültür ve sanat toplumun temel taşını oluşturmaktadır. Siyasi erk bu yapıyı yok ederek tebaalaştırılmış bir toplum oluşturma çabalarını sürdürmektedir. Bütün yurtseverlerin görevi, Cumhuriyetimizin başkentine sahip çıkmaktır. Bu yolda bütün kurum ve kuruluşların gerekli mücadeleyi vermesi zorunludur.
TBMM, büyük emekler verilen ve milyon dolar kamu parası harcanan bu mekanları yok edecek bu yasayı geriye çekmelidir.

Mücadelemiz devam edecektir.
Alıntı: MÜZED Müzik eğitimcileri derneği

- ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ GENEL MERKEZİ

- BİLİM VE EDEBİYAT ESERİ SAHİPLERİ MESLEK BİRLİĞİ (BESAM)

- CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİ

- DEVLET TİYATROLARI OPERA VE BALESİ ÇALIŞANLARI VAKFI (TOBAV)

- DEVLET TİYATROSU SANATÇILARI DERNEĞİ (DETİS)

- MÜZİK EĞİTİMCİLERİ DERNEĞİ (MÜZED)

- SAHNE, PERDE, EKRAN, MİKROFON OYUNCULARI SENDİKASI (OYUNCULAR SENDİKASI)


- SANAT KURUMU

- TİYATRO ELEŞTİRMENLERİ BİRLİĞİ

- TİYATRO OYUNCULARI MESLEK BİRLİĞİ (TOMEB)

- TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI ANKARA ŞUBESİ

- TMMOB MİMARLAR ODASI ANKARA ŞUBESİ

- TMMOB PEYZAJ MİMARLARI ODASI

Öğretmenlerimiz az çalışıyor diyenlere cevaptır!

Öğretmenlerimiz Çok Çalışıyor, Az Kazanıyor...

Türkiye’de öğretmenlerin OECD üyesi ülkelerin ortalamasından 312 saat az çalıştığı ve maaşlarının bin 700 Euro olduğu yönünde kamuoyuna sunulan yanlış rakamlar ve oluşan bilgi kirliliği üzerine açıklama yapan Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Kamuoyuna verilen bilgiler hatalı ve yanlıştır. Tam aksine Türkiye’de öğretmenler çok çalışıyor ama az kazanıyor” dedi.


ÖĞRETMEN MAAŞLAR YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA
‘OECD 2011 Eğitim Raporu’na göre Türkiye’de öğretmenlerin OECD ülkeleriyle kıyaslandığında 1808 saat ile rekoru yakalayarak ortalamanın 145 saat üzerinde çalıştığını fakat buna rağmen en düşük ücreti aldığını söyleyen Gürkan Avcı, “Türkiye’de öğretmenlerimiz gerek AB gerekse OECD ülkelerinin tamamından daha fazla çalışıyor. Değil bin 700 Euro, bin 700 TL ücret bile alamıyor. Bugün göreve yeni başlayan öğretmenimizin maaşı bin 588 TL ile yoksulluk sınırının altında kalmıştır” dedi. ÖĞRETMENLER HAZIR TÖREN KITASI Öğretmenlerin ders saatleri dışında; veli ve öğrenci görüşmeleri, sınav hazırlıkları, ders hazırlığı ve sınav kağıtlarının hazırlanması ve okunması, öğrenci danışmanlığı, nöbet ve okulla ilgili görevler ve toplantılar, kermes düzenlemek, bağış toplamak, TKY, ADEY gibi çeşitli ders dışı etkinlikler ve bir çok faaliyeti de beraberinde yürüttüğünü söyleyen Gürkan Avcı, “Türkiye’de öğretmenlerimizin iş yükü sanıldığından çok daha ağırdır. Öğretmenlerimiz birçok angarya işlerde yoğun mesai harcadığı gibi hemen her resmi bayram, açılış ve kutlamalarda da hazır tören kıtası olarak kullanılmaktadır” dedi. ÖĞRETMENLİK EN VEFAKAR, EN FEDAKAR MESLEK Türkiye’nin vefakar öğretmen manzaralarıyla dolu olduğunu ve eğitim sisteminde yapılan reformların başarıya ulaşması için öğretmenlerin moral ve motivasyona ihtiyacı olduğunu ve onore edilmesinin gerektiğini söyleyen Gürkan Avcı, “Kendisine teslim edilen körpecik beyinleri aydınlatmak için insan üstü bir gayretle çalışan öğretmenlerimizin mesleğine küstürülmeye çalışılması doğru değildir. Öğrencisi mağdur olmasın diye diyaliz makinesine bağlandığını söylemeyen, kucağında bebeğiyle ders veren, kendi cebinden kütüphane kurup okula bağışlayan, dağ köylerindeki çocuklara kıyafet alan ve bir harf öğretmek için gittiği yerlerde teröristlerin kurşunlarına hedef olan öğretmen manzaralarıyla doludur ülkemiz. Türkiye'de öğretmen olmak kendini fedakarlığa, vefaya, geçim derdine ve itilip kakılmaya mahküm etmek demektir. Ellerine yaşanacak kadar ücret geçmeyen, geçimini ikinci, üçüncü işlerle sağlamaya çalışan öğretmenlerimizin durumu ortalama bin 789 TL ile ortadadır. Gelişmiş ülkelerde en çok aylık alan meslek ise öğretmenliktir” dedi.

ÖĞRETMENSİZ BAŞARI OLMAZ
Öğretmenleri mutlu etmeden, ekonomik, mesleki, demokratik ve özlük sorunlarını çözmeden yapılan reformlar, teknolojik yatırımlar ve yenilik çalışmalarından olumlu sonuçlar almanın zor olduğunu söyleyen Gürkan Avcı, “Büyük önem ve ümit atfettiğimiz, desteklediğimiz eğitim reformları, devrim niteliğindeki yenilik ve değişim çalışmalarıyla birlikte öğretmenlerimizin temel sorunlarının da çözüleceğine inanıyoruz. Bu itibarla yöneticileri tarafından takdir ve motive edilmiş öğretmenlerimiz, maaşları kamu çalışanları arasında en yüksek gruplarda anılan öğretmenlerimiz mutlaka diğer sorunların da üstesinden gelecek ve ülkemizi muasır medeniyet hedefine koşar adım taşıyacaktır. Öğretmenlerimizin sorunlarını çözdüğümüz takdirde eğitimin sorunlarını ve akabinde ülke sorunlarını büyük ölçüde çözmüş olacağız” dedi.

D. Eğitimciler Sendikası

Shakira Kürtçe şarkı söyleyecek!

 



Bugün gazetesinde yer alan haberde; Halepçe ve kanlı operasyonun adı Enfal’i protesto amacıyla düzenlenen şarkıları Shakira ve Kürt sanatçı Hemin Xalid Kürtçe, İngilizce ve İspanyolca okuyacağı iddia edildi.

Gazetedeki iddiaya göre Erbil ajanslarına düşen haberlerde aslen Lübnanlı olan Shakira'nın Kürtler arasında Doşke ismiyle tanınan ve Amerika’da yaşayan Hemin Xalid ile düet yapacağı, Xalid ve Kürtler’e karşı yapılan katliamları kınamak için Shakira’nın düeti kabul ettiği öne sürüldü.
Kürtçe parçanın isminin “Helepçe’y” Gul”, Enfal üzerine seslendireceği parçanın İngilizcesinin ise “This Time For Kurdistan” olduğu, Irak Kürtlerinin yaşadığı trajedileri ele alan eserlerin Kürtçe, İngilizce ve İspanyolca okunacağı belirtilmişti.

Sony'den açıklama var

Shakira'nın bağlı olduğu Sony Music bir açıklama yayımlayarak iddiaların doğru olmadığını ve Shakira'nın böyle bir projesinin bulunmadığını bildirdi. 

Radikal gazetesi de Hemin Xalid diye bir şarkıcının olmadığını duyurdu. 
ünyaca ünlü şarkıcı Shakira'nın, Halepçe katliamını kınamak için albümünde 2 Kürtçe şarkıya yer vereceği iddiası plakçısı Sony Music'in Latin ofisince yalanlandı.

BOBYLON PARKORMAN'A TAŞINIYOR!

 
Babylon Soundgarden Festivali The Parov Stelar Band, Oi Va Voi ve Caravan Palace gibi isimlerle 26 Mayıs Cumartesi Parkorman’da!
 
Geçen yaz Teoman’ın da son konserini verdiği, büyük ilgi gören Babylon Soundgarden Festivali 2012 senesi içerisinde hem İstanbul’da hem de Ağustos ayında Çeşme Babylon Aya Yorgi’de düzenlenecek. Festival’in ilk ayağı The Parov Stelar Band, Oi Va Voi, Caravan Palace  ve Büyük Ev Ablukada gibi grupların katılımıyla 26 Mayıs Cumartesi günü Maslak Parkorman’da gerçekleşecek.
Parkorman’ın yeşillikleri ve sıcak atmosferiyle özlediğimiz festival tadını Babylon kalitesiyle İstanbullulara sunmaya hazırlanan Babylon Soundgarden, Swing İstanbul gösterileri ve güne yayılan birçok farklı eğlenceli aktivitesiyle İstanbul’da festival sezonunu açacak. Babylon Soundgarden Festival’in 40 TL’den başlayan avantajlı ön satış biletleri bugün Biletix üzerinden satışa çıkıyor.
Alıntı: Dipnot tv
Related Posts with Thumbnails