Kütahya'da deprem...

Merkez üssü Kütahya'nın Simav ilçesi olan 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Simav da şubat ayında 5.0 şiddetinde bir deprem olmuştu...

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 23.15'te, merkez üssü Kütahya'nın Simav ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki depremin hissedildiği il ve ilçelerde vatandaşlar, evlerini terk ederek sokağa çıktı.

Bu arada, ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumunun internet sitesindeki verilere göre, Türkiye'nin batı kesiminde meydana gelen depremin merkez üssünün, Kütahya'ya 77, Bursa'ya 121 ve Balıkesir'e 123 kilometre mesafede olduğu belirtildi.

İkinci deprem

5.9 büyüklüğündeki depremin ardından 4.6 büyüklüğünde ikinci bir sarsıntı daha meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 23.25'te merkez üssü Kütahya'nın Simav ilçesi olan 4.6 büyüklüğünde, orta şiddette deprem kaydedildi.

Bu arada depremin Uşak, İzmir Manisa, Edirne ve ilçelerinde de hissedildiği bildirildi.

Kütahya Vali Yardımcısı, can kaybı bilgisinin olmdağını söyledi.

Edirne'de hissedildi

Edirne Valisi Gökhan Sözer, Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem ile ilgili, "Edirne'de endişe edilecek bir durum yok" dedi.

Vali Sözer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Simav'da meydana gelen depremin, Edirne'de de hissedildiğini söyledi.

Depremi kendisinin hissetmediğini, ancak başta merkez ilçe olmak üzere Keşan, İpsala'da da hissedildiğini öğrendiğini ifade eden Sözer, "Edirne'de endişe edilecek bir durum yok. Vatandaşlarımız rahat olsunlar" dedi.

Bu arada depremi hisseden bazı vatandaşlar oturdukları binaları, apartmanları terk ederek boş alanlarda beklemeye başladı.

Yalova
Bu arada, depremin hissedildiği Yalova'da da vatandaşlar evlerini terk ederek sokak ve caddelere çıktı.

17 Ağustos 1999 tarihindeki Marmara Depremi'ni de yaşayan Yalova'da hissedilen sarsıntı nedeniyle paniğe kapılan bazı vatandaşlar sokaklarda bekliyor.

AA muhabirinin yetkililerden edindiği bilgiye göre, deprem nedeniyle Yalova'da herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı.

İLK DEĞERLENDİRMELER

DEPREM UZMANLARI CNN TÜRK'E KONUŞTULAR

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan:  "Ciddi hasar yapabilecek bir deprem. Bölgede kırsal yapılarda ciddi hasarlara neden olabilir. Yerel yöneticilerin hasar tespiti yapması gerekir. Yardıma ihtiyaç olan yerleşimler olabilir. Konuşmamız gereken yer şu an için Simav'dır. Bu depremin Marmara ile ilişkisini kurmaya vaktimiz yok. Bu büyüklükteki depremlerde bazen ciddi hasar oluşabiliyor."

İTÜ Öğretim Üyesi Naci Görür: "Son aldığımız haberlere göre depremin odağı Simav. Bu bölgede Simav fayı var. daha önce de deprem üretmiş. Bu deprem orta büyüklükte. Normalda bunun fazla can ve mal kaybının olmaması gerekir. Ancak kırsal alanda bu depremin hiç de beklenmedik can ve mal kaybına mal olmadığını biliyoruz. Aldığımız haberlere göre can kaybı yok. Bu ne kadar net bir bilgi bilmiyorum. Kırsal alanlarda hasar vermiş olabilir. Bir de orada siyanür sızıntısı vardı. Umarım bu siyanür havuzuna olumsuz etkisi olmasın. Sızıntı miktarını artırmış da olabilir. Marmara fayını etkiler mi? Böyle bir ilişki yok. bunu beklemiyoruz. Daha büyük deprem olabilir mi. bunu beklemiyoruz."
 
Kaynak CNN Türk

19 MAYIS'A SÜPRİZ SESLER SWİNGLE SİNGERS

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ankara Üniversitesinin iş birliğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen ''19 Mayıs Gençlik Konseri''yle kutlanacak. 19.05.2011 10:20







AA - Başkentliler 19 Mayıs coşkusunu, artık geleneksel hale gelen ve geçen yıl 5 bin kişinin izlediği ''19 Mayıs Gençlik Konseri''nin üçüncüsüyle yaşayacak. 19 Mayıs'ı gençlerle kutlamak ve gençlere senfonik müziği sevdirmek amacıyla, keyifli bir konser programı hazırlandı.
     19 Mayıs ve ''gençlik'' ruhuna yakışır nitelikte tasarlanan konserde, şef Rengim Gökmen yönetiminde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının (CSO) seçkin repertuvarı, Ankaralılara unutulmaz dakikalar yaşatacak.
     Konserde, dünyanın en ünlü vokal topluluklarından 5 Grammy ödüllü İngiliz akapella topluluğu Swingle Singers, orkestra uvertürleri, pop klasikleri, film müzikleri, halk şarkılarının en güzel örneklerinden oluşan repertuvarlarıyla sahne alacak.
     Ankara Arena Spor Salonu'nda bugün yapılacak konserin biletleri, Mybilet, Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi ile CSO gişeleri ve Ankara Üniversitesi Fakülte sekreterliklerinden alınabilecek.




     Bilkent Senfoni Orkestrası yarınki konserinde piyano sanatçısı Başar Can Kıvrak ve soprano Sinem Mustafaoğlu ile seyirciyi selamlayacak.
    
     -OPERA-BALE-
    
     OPERA SAHNESİ:
     Victor Hugo'nun ölümsüz yapıtından uyarlanan ''Notre Dame'ın Kamburu'' balesi, bugün sahnelenecek. Armağan Davran ile Volkan Ersoy'un koreografisini yaptığı ve librettosunu yazdığı, Bujor Hoinic'in de müzik düzenlemesini ve orkestra şefliğini üstlendiği iki perdelik eserin dekoru Adnan Öngün, kostümleri ise Çimen Somuncuoğlu imzasını taşıyor.
    
     OPERET SAHNESİ:
     ''Özsoy Trio'' konseri 22 Mayıs'ta dinlenebilecek.
     ''2 Piyano Resitali'' 24 Mayıs'ta izlenebilecek.
     ''Kamerhan Turan'' piyano resitali 25 Mayıs'ta müzikseverlerle olacak.
    
     LEYLA GENCER SAHNESİ:
     Çocuk Balesi yıl sonu temsili 24 ve 25 Mayıs'ta izlenebilecek.

Sting - Shape of my heart




Sting - Shape of my heart
he deals the cards as a meditation
Kağıtları bir meditasyon olarak dağıtıyor

And those he plays never suspect
Ve onlarla oynarken hiç şüphe etmiyor

He doesn't play for the money he wins
Kazandığı para için oynamıyor

He doesn't play for the respect
Saygı için oynamıyor

He deals the cards to find the answer
Kartları cevabı bulmak için dağıtıyor

The sacred geometry of chance
Şansın kutsal geometrisi

The hidden law of probable outcome
Muhtemel sonucun gizli kanunu

The numbers lead a dance
Sayılar bir dansa öncülük ediyor

I know that the spades are the swords of a soldier
Biliyorum ki maçalar bir askerin kılıçları

I know that the clubs are weapons of war
Biliyorum ki sinekler savaşın silahları

I know that diamonds mean money for this art
Biliyorum ki karolar bu sanat için para anlamına geliyor

But that's not the shape of my heart
Ama hiçbiri kalbimin şekli değil

He may play the jack of diamonds
Karo valesini oynayabilir

He may lay the queen of spades
Maça kızını serebilir

He may conceal a king in his hand
Elinde bir papaz gizleyebilir

While the memory of it fades
Onun hatırası solarken

I know that the spades are the swords of a soldier
Biliyorum ki maçalar bir askerin kılıçları

I know that the clubs are weapons of war
Biliyorum ki sinekler savaşın silahları

I know that diamonds mean money for this art
Biliyorum ki karolar bu sanat için para anlamına geliyor

But that's not the shape of my heart
Ama hiçbiri kalbimin şekli değil

That's not the shape, the shape of my heart
Hiçbiri kalbimin şekli, kalbimin şekli değil

And if I told you that I loved you
Ve eğer sana seni sevdiğimi söyleseydim

You'd maybe think there's something wrong
Birşeylerin ters gittiğini düşünebilirdin

I'm not a man of too many faces
Ben çok yüzlü bir adam değilim

The mask I wear is one
Taktığım maske bir tane

Those who speak know nothing
Konuşanlar hiçbir şey bilmiyor

And find out to their cost
Ve hayatları pahasına öğreniyorlar

Like those who curse their luck in too many places
Çok fazla yerde şanslarını lanetleyenler gibi

And those who fear are lost
Ve korkanlar kayıp şimdi

I know that the spades are the swords of a soldier
Biliyorum ki maçalar bir askerin kılıçları

I know that the clubs are weapons of war
Biliyorum ki sinekler savaşın silahları

I know that diamonds mean money for this art
Biliyorum ki karolar bu sanat için para anlamına geliyor

But that's not the shape of my heart
Ama hiçbiri kalbimin şekli değil

That's not the shape, the shape of my heart
Hiçbiri kalbimin şekli, kalbimin şekli değil

Eğitim ve Öğretimde Tablet Dönemi


iPad ile yaşama merhaba diyen tablet bilgisayarlar, artık bilgisayar dünyasının hızla büyüyen pazarlarının başında geliyor. Öyle ki, tablet bilgisayarlarla tanışalı henüz 1 seneden fazla olmamışken birçok alanda kendileri yoğun bir şekilde görmeye başladık. Bununla birlikte, masaüstü ve dizüstü bilgisayar satışlarının kayda değer bir kısmı tablet bilgisayar satışlarına kaymış durumda. Kuşkusuz tablet sektörünün de gelişmelerle birlikte alt başlıkları doğacak. O alt başlıklardan biri de eğitim.
ipad kullanan sinif 2 Eğitim   Öğretimde Tabletin Geleceği
IPAD kulanılan sınıfa örnek!
Büyük olasılıkla 5 yıl içinde ortaöğretim ve üstü eğitim kademelerine ait sınıflarda bol bol tablet göreceğiz. Birkaç yıl içinde dershaneler, kayıt olan öğrencilerine tablet hediye edecektir ve planlamalarını da bu yönde yapacaktır. Şahsen, bahsettiğim konulardaki öngörümü paylaştığım öğretmen arkadaş ve yöneticilerin de görüşleri oldukça olumlu. Öyleyse tabletler, “eğitim dünyasında nasıl var olabilir ve mevcut düzenin tableti benimsemesindeki etkenler ne şekilde” sorularına hem küresel hem de ülke temelli cevaplar aramaya başlayabiliriz.

Mevcut düzenin merkezinde kitaplar ve defterler bulunuyor. Oldukça güçlü bir düzen ve malumuz yılların getirdiği bir gelenek. Ancak bilgi ve iletişim, hiçbir zaman olmadığı kadar yoğun ve kapsamlı. Bununla birlikte eğitim – öğretim yöntemleri de kendisini geliştirmeyi sürdürüyor. Çağdaş eğitim – öğretim anlayışlarında görselliğin ve öğrenci katılımının yeri daha öne çıkıyor. Tabletler, görsellik ve çoklu ortam desteğini sunabilme avantajına sahip. Ancak öğrenci katılımını arttırmaya yönelik bir özelliği henüz yok. Örnek olarak, Çanakkale Savaşı’nın işlendiği bir metnin yer aldığı kitap ile çocuklara sadece birkaç görsel, hikâye ya da deneme sunabilirken; tabletler sayesinde eski videoları, konunun önemli isimlerinin fotoğraflarını, kapsamlı ve gelişmeleri zaman temeliyle arka arkaya yansıtan haritaları, dikkat çekici tarzda hazırlanmış metinleri öğrencilere rahatlıkla sunmak mümkün. Neredeyse tüm algı türlerini kapsayan bu özelliklerle daha etkili bir öğrenme ortamı kolaylıkla yaratılabilir.
Öğrencilerin tablet kullanma konusunda gösterecekleri uyum oldukça önemli. Neyse ki ortaöğretim ve üstü kademelerde yer alan öğrenciler bu konuda kendi altyapılarını çoktan hazırlamış durumdalar. Zira adı geçen kademelerde bulunan öğrencilerin kayda değer bir kısmı akıllı telefon kullanarak, dokunmatik ürünler üzerinde çoktan tecrübe sahibi oldular. Tablet boyutları ve tablet aksesuarları açısından konuya baktığımızda da olumlu özelliklerle karşılaşıyoruz. Birçok kitabı ve defteri her gün sırtına ya da kolunun altına alarak mesafeler kat eden öğrencilerin en fazla 1.5 kilogramlık ürünleri taşımakta sorun yaşayacaklarını sanırım kimse iddia edemez. Üstelik bu ağırlığa sahip olan ürünün içinde binlerce kitabın ve dijital eğitim materyallerinin olduğunu düşünürsek.
Tablet merkezli eğitimin kuşkusuz bir de ekonomik boyutu var. Şu anda öğrenciler için bir lüks olarak konumlandırılabilecek tablet bilgisayarlar birkaç yıl içinde çok uygun fiyat aralıklarında etiketlendirileceklerdir. Aynı dönemlerde, bir yılda satın alınan kitap sayı için ödenen ücretleri (buna okuma kitapları da dâhil) düşündüğümüzde bir tablet alacak seviyelere rahatlıkla ulaşabiliriz.
tablet kullanan ogrenci Eğitim   Öğretimde Tabletin Geleceği
Tabletli öğrenci ...
Uygulamalar, mobil dünyanın önde gelen parçacıklarından biri. Hatta ürünün kullandığı işletim sisteminin kalitesini doğrudan etkileyen bir unsur olarak masaüstü ve dizüstü bilgisayar dünyasından ayrılan bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Sadece iTunes ve Android Market bünyesinde yüz binlerce uygulama bulunuyor. Kısa bir süre içinde eğitim – öğretim temelli uygulamalar da yaygınlaşacaktır. Uygulama konusu belki de tabletlerin okullarda boy göstermesi konusunda en hızlı ve hazır unsur.
Tablet teknolojisi ile paralellik gösteren internet bağlantısı ve bulut bilişim, sergileyecekleri gelişmelerle tabletlerin eğitim – öğretim sahalarında yer edinmelerinde etkili olacaktır. Bulut bilişim açısından gelişmiş bir üniversitenin konuyla ilgili hazırlayacağı bir uygulamayı tablet kullanan öğrencilere sunmasıyla, sadece o üniversite kütüphanesinde yer alan milyonlarca içeriğe ulaşılabileceğini düşünmek bile yetiyor aslında. Mobil internet sağlayıcılarının öğrencilere özel sunacakları ekonomik paketlerin de birkaç yıl içinde hayata geçeceğini beklemek, mobil teknolojileri takip edenler başta olmak üzere herkes için makul bir beklenti olarak tanımlanabilir.
Tablet, eğitim, öğretim ve öğrenci unsurlarının her geçen yıl daha da yaklaşacağını bir döneme girmek üzereyiz. Söz konusu parçaların olabildiğince sağlıklı ve doğal bir süreç etrafında buluşmaları hem küresel hem de ülkemiz açısından yeni ve parlak bir neslin doğmasına büyük katkılarda bulunacaktır.
KAYNAK: sosyalmedya.co/egitim-ogretimde-tabletin-gelecegi/

Yok böyle bir şey - Özer ATİK

Yok böyle bir şey Özer ATİK bestesini okul orkestramız için  elimden geldiğince yazmaya çalıştım umarım sizlerinde işinize yarar! Gitar, bas gitar ve vokali basit bir şekilde akorlarıyla birlikte izleyebilirsiniz. Notalarını aşağıdan okuyabilir yada kaydedebilirsiniz... Teşekkürler 
Süleyman EKER










YOK BÖYLE BİR ŞEY


Kaç gündür uykusuz gözlerim 
Geceleri uyumak yerine sana uyuyorum. 
Kaç bahardır aşktan mahrum yüreğim, 
Kendimi sevmek yerine seni seviyorum. 
Çok değil inan senin için




Başımdan ne rüzgarlar esti 


Poyrazlara karayellere, kara yaslara durdum. 
Ne sevdalar ömrümü tüketti, 
Ne şarkılar ne masallar ne yalanlar duydum 
Ben hep buydum böyleydim, bir tek sana yetemedim. 






Yolunu kaybedip dünyaya düşmüş bir meleksin 


Bana beni sevme diyorsun yok böyle bir şey 
Vazgeçerim sanıyorsan kendini kandırıyorsun 
Vazgeçilir mi senden yok böyle bir şey. 
Nasıl olsun ? 
Nasıl olsa geçer diyorsan, 
Geçmez bir tanem vazgeçmez yüreğim, 
Sen orda durdukça pes etmez yüreğim yar 
Yok böyle bir şey. 






Söz ve Müzik : Özer Atik














Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu 2011

Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu 2011




MEB, Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, 2009 ve 2010 KPSSP10 sonuçlarına göre ilk atama, hizmet süresine göre açıktan atama, kurumlar arası yeniden atama, açıktan ilk atama, kurumlar arası ilk atama, kurum içi ilk atama ile milli sporcuların Beden Eğitimi alanına sınavsız atama çeşitlerine göre toplam 30 bin kadro ataması yapacak.
Atama için başvurular 12-26 Mayıs 2011 tarihleri arasında alınacak. Atama için gerekli bilgilerin yer aldığı “Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu” Bakanlığın “http: //personel. meb. gov. tr” adresinde yayımlandı.
Öğretmenlik için başvuruda bulunacaklar, başvurularını belirtilen süre içinde herhangi bir bilgisayardan “http: //personel. meb. gov. tr” internet adresindeki Elektronik Başvuru Formu’nu kullanarak yapacak. Başvurunun geçerlilik kazanabilmesi için bilgisayar aracılığıyla doldurulacak formun “Başvuru Onay Büroları”nda onaylatılması gerekiyor. Başvuru Onay Büroları ise il ve ilçe Milli Eğitim müdürlüklerinde oluşturulacak.
“Tüm atama” çeşitlerine göre başvuru yapacakların, “sağlık, adli sicil, askerlik durumları” ile “Açıktan Atama ve Açıktan İlk Atama” çeşidine göre başvuru yapacakların, “Sosyal Güvenlik Kurumundan (Devredilen Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur) emekli olmadığına ilişkin kişisel durumları” Elektronik Başvuru Formu’nda beyan edilecek.
Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında halen sözleşmeli öğretmen olarak görev yapanlar da, gerekli şartları taşımaları kaydıyla “ilk atama” kapsamında kadrolu öğretmenlik için başvuruda bulunabilecek. Kadrolu öğretmenliğe atanamayanların bulundukları eğitim kurumundaki görevleri ve sözleşmeleri devam edecek.
Öğretmenlik için başvuruda bulunacaklar, Elektronik Başvuru Formu’na yansıtılacak olan eğitim kurumları arasından en fazla 25 eğitim kurumunu tercih edebilecek. Tercihler, atama yapılacak eğitim kurumları arasından aynı ilden veya farklı illerden istenilen öncelikte seçilebilecek.
Atama işlemi, 1 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirilecek, atananlar ise 1 Eylül 2011 tarihinden itibaren göreve başlayabilecek.

20-28 Mayıs'a dikkat! Asit Yağmuru Geliyor!

Türkiye’de ve bölgemizde İnternette dolaşan bilgilere göre 20 ile 28 Mayıs 2011 tarihleri arasında yağacak olan yağmurlarda ‘Yüksek Oranda Asit’ içermesi nedeni ile ülkemizde ve bölgemizde ciddi önlemler alınması istendi.

ABD uzay üssü NASA’nın “Yağışla ilgili Okyanus ötesinden, NASA’dan bir uyarı sanal ortamda geziniyor” uyarısı tüm internette dolaşmaktadır.
Bu konuda ABD uzay üssü NASA’nın kendi ülkesindeki birimlere önemli açıklama yaptığı bilgisine göre diğer ülkelerde de bu hassasiyetin gösterilerek acil önlemlerin alınması istendiği belirtildi.
Yağacak olan normal yağmurların ‘Yüksek Oranda Asit’ içermesi nedeni ile ciddi uyarılarda bulunan yetkililer, asit yağmurlarının cilde teması halinde ilerde cilt kanseri yapma olasılığı yüzde 90 dolayında olabileceği açıklaması yapıldığı bildirildi.
Yağmur da yağacağından asit yağmurlarına karşı dikkatli olunması ve yağacak olan yağmurun vücuda temas etmemesi için yağmurlu havalarda şemsiyesiz dışarı çıkmayın uyarısında bulunuldu.
Lütfen tanıdık tanımadık herkese bu bilgiyi iletelim paylaşalım.
Related Posts with Thumbnails