Kanser Hastası Ataması yıllarca yapılmayan Şafak Hocayı Kaybettik!

ŞAFAK BAY SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
ŞAFAK BAY SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Oy kaygısıyla son dönemde atama yağmurunda bulunan MEB, Kanser hastası Şafak BAY'ı sonsuzluğa yolcu etmenin gururuyla övünsün. Hayatta kalma mücadele ve azmiyle 
örnek olan Şafak öğretmeni saygıyla anıyorum.
Süleyman EKER

Ataması yapılmayan mağdur öğretmenlerden biri olan ve bu durumdaki tüm öğretmenlerin sesine, mücadelesine canı gönülden destek veren,  Atanamayan Öğretmenler Platformu kurucularından Şafak Bay, yıllardır savaştığı kanser hastalığına yenik düştü. Bay, geçtiğimiz gün tedavi gördüğü Ankara Gata Askeri Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu. Cenazesi Mersin'de gözyaşları arasında toprağa verildi.
Cenazenin camiiye getirilmesi sırasında arkadaşları alkışlarla karşıladı Şafak Bay'ı. Annesi ve aile fertleri göz yaşlarına boğuldu. Anne Meryem Bay sinir krizleri geçirip göz yaşlarına boğulurken, "Bir tanem oğlum benim. Sen her şeye layıksın. Bir tek seni atayamadılar oğlum. Atanamadın oğlum benim" diyerek feryat etti.
Cenazede sürekli göz yaşı dökerek baygınlık geçiren 53 yaşındaki anne Meryem Bay ve babası 58 yaşındaki Halit Bay güçlükle ayakta durabildi. Cenaze kılınan öğle namazından sonra Mersin Cemevi'ne götürüldü.
Burada da aile fertleri, arkadaşları ve yakınlarının göz yaşı döktüğü törende kılınan cenaze namazı sonrası Afetevleri Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi.

Kaynak: Odatv.com

5. TÜRKİYE GİTAR BULUŞMASI ve BİLKENT GİTAR GÜNLERİ

"BİLKENT GİTAR GÜNLERİ"
Proje: Klasik Gitar Derneği / Kağan Korad

Ev Sahibi: Bilkent Üniversitesi

Organizasyon: Bilkent Üniversitesi, Klasik Gitar Derneği, Bilkent Klasik Gitar Kulübü

Tarih: 2-3-4-5 Temmuz 2011 ( 1 Temmuz Cuma öğleden sonra  giriş,  6 Temmuz-Çarşamba sabah çıkış )   

Yer: Bilkent Üniversitesi / Merkez Kampus

Genel Koordinatör: Kağan Korad - korad@bilkent.edu.tr

Gitar Dersleri :

Ülkemizin önemli gitar eğitmenleriyle, gitarist adayı veya gitar çalmaya gönül vermiş öğrencilerin bir araya gelmesini amaçlayan gitar dersleri, buluşma boyunca akşam saatlerinde gerçekleşecek.

Aktif  katılım için başvuran adayların  hangi gitar öğretmeniyle çalışılacağı  çekilecek kurayla belirlenecek. Katılımcıların kaç aktif ders yapacakları yapılacak ders saati toplamı ve katılımcı sayısının oranına göre belirlenecektir. Yaklaşık yarımşar saat ve bire bir yapılacak dersleri aktif  katılanlar dışında isteyenler  izleyebilecekdir.

Buluşmada ders verecek gitaristlerimiz:
  • Bekir Küçükay, İstanbul Üniversitesi
  • Bülent Ergüden, Yıldız Teknik Üniversitesi
  • Can Erdoğan, Mersin Üniversitesi
  • Cem Küçümen, İstanbul Üniversitesi
  • Ceyhun Şaklar, İstanbul Üniversitesi
  • Erhan Birol, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
  • Fatih Akbulut, İstanbul Üniversitesi
  • İhsan Turnagöl       
  • Kağan Korad, Bilkent Üniversitesi
  • Kürşad Terci, , Yaşar  Üniversitesi
  • Melih Güzel, Marmara Üniversitesi
  • Muzaffer Çorlu, Yıldız Teknik Üniversitesi
  • Ozan Akyatan, Kocaeli Üniversitesi
  • Erdem Sökmen, İstanbul Üniversitesi
  • Safa Yeprem, Kocaeli Üniversitesi
  • Sinan Erşahin, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
  • Soner Egesel, Hacettepe Üniversitesi

Ustalık dersleri : 

Ünlü Rus besteci-hoca ve gitarist Nikita Koshkin üç sabah ustalık dersleri verecektir. İzleyenler açısından da maksimum yararın sağlanması amacıyla ustalık derslerinde  aktif  yer alacak   öğrenciler ve çalacakları eserler gitar bölümlerinin görüşleri doğrultusunda belirlenen öğrenciler arasından kurayla seçilecektir. Ayrıca için festival sırasında ustalık dersi için başvuracak diğer katılımcılar arasından da belli sayıda öğrenci yine kurayla belirlenecektir.


Gitar Orkestrası :

Buluşma boyunca isteklilerden kurulacak bir gitar orkestrası Kürşad Terci ile çalışma yaparak son gün mini bir konser gerçekleştirecektir. (Bu etkinlik yeterli gönüllü olması halinde gerçekleştirilecekdir.) 


Seminerler:

Nikita Koshkin kendi müziğini anlatarak açıklayacağı bir seminer verecektir.

Siu Nim Tao formu – Sabahları Wing Chun (Kung-fu) sporunun müzisyenler için de son derece şifalı olan küçük bir katasını, yoğun istek üzerine Kağan Korad gitaristlerle tekrar  paylaşacaktır. Geçen sene de yapılan  kursa katılanların daha sonra çalışmalarına devam edebilmesi amaçlı formu ve önemli noktaları içeren bir video da internete koyularak kursiyerlerin yararlanmasına sunulacaktır.


Öğle Konserleri :

Bu sene de ilk yıl olduğu gibi Gitar bölümlerimizde okuyan genç gitaristlerimizin konserlerine yer veriyoruz. Öğle vaktinde gerçekleşecek konserlerde yeni gitarist adaylarını tanıma fırsatı yakalayacağız.


Akşam Konserleri :

Bu yıl da "Bilkent Gitar Geceleri" adıyla şehirde de duyurulacak ve biletleri satılacak olan konserlerimiz olacak. Konserlerde mezuniyet aşamasında yada mezun olmuş başarılı gitaristlerimiz yer alacak. Ayrıca genç ve parlak bir gitarist aynı zamanda Nikita Koshkin’in eşi olan Asya Selyutina buluşmanın yabancı genç gitarist konuğu olarak bir Koshkin programı seslendirecek.
Akşam konserlerinde yer alacak gitaristler:
  • Hasan Meten
  • Sinan M. Kursun - Faran Suyolcu
  • Atahan Kaya
  • Atakan Meşekıran
  • Ozan Bursalıoğlu
  • Asya Selyutina
Katılımcı Konseri :

Buluşmanın son akşamı, isteyen katılımcıların ve gitar orkestrasının yer alacağı bir karma performansla konserler son bulacaktır. 


Gitar Fuarı;

-Türk gitar yapımcılarımız buluşma boyunca sürecek gitar fuarında gitaristlerle buluşacakdır. Müzik fakültesinde yer alacak fuar boyunca, yapımcılarımızın gitarlarını özel odalarda denemek, onlarla tanışmak ve  gitar tanıtımlarını izlemek şansına sahip olacaksınız.

Bu yıl ayrıca İspanya’dan “Esteve” markasının sahibi ve baş ustası Manuel Adalid gitar türleri hakkında bir seminer vermek ve gitar yapımıyla ilgili tecrübelerini paylaşmak üzere Başkent Müzik Evinin davetlisi olarak buluşmada bizlerle birlikte olacak.

Fuara gitarlarıyla katılacak yapımcılarımız:
  • Arif Türker Gündoğdu, 
  • Suat Çağlayan, 
  • İbrahim Kırlı, 
  • Ercan Bilir, 
  • Yücel Açın, 
  • Sinan Rıfat Önengül, 
  • Ejder Pamukçu
  • Ömer Akar
  • Rıfat Türen
  • Mehmet Ali Sezen
* Buluşma, enstrümanlarını segilemek isteyen tüm yapımcılarımıza açıktır. Dolayısıyla başvuracak diğer yapımcılarda buluşmada yer alabilecektir.
NOT: Yukarda Ders, konser, seminer ve fuar konularında yer alacak kişilerle ön görüşme yapılmış ve olumlu cevap alınmıştır.  Ancak oluşabilecek öngörülemeyen  durumlar ya da mazeretler dolayısıyla etkinliklerde yer alan isimlerde  değişiklikler olabilir.


Katılım Bilgileri:

Başvurular ; 

5. Türkiye Gitar Buluşması için katılım başvuruları geçen senelerde olduğu gibi klasik gitar derneği resmi web sitesi olanwww.gitardernegi.org adresinde özel açılacak interaktif başvuru sayfasına “Katılım için formu tıklayınız” linkinyle yapılacaktır. Bu sayfada başvuruyla ilgili olarak ihtiyacınız olacak tüm yönlendirme ve bilgileri bulacaksınız. Diğer soru ve sorunlarınız içinkorad@bilkent.edu.tr adresine başvurabilirsiniz.

Dört gün sürecek buluşmada; beş gece kalış, gitar ve  ustalık dersleri, seminer, konserlere katılım ücreti toplam 100 TL dır. Gece konaklama talep etmeden  tüm etkinliklere katılım ücreti 70 TL dir. Kontenjan sınırı söz konusu olan durumlarda (kalış ve artan ders saatleri konusunda öğrenci belirleme gibi) kayıt tarihi (bankaya ücretin yattığı tarih)  dikkate alınacaktır. Ücretin yatacağı banka bilgileri ve talimatları formun alt kısmında bulabilirsiniz. Sayfadaki yönlendirmeleri lütfen dikkatle okuyunuz.
Konaklama ;

Konaklama geçen senelerde olduğu gibi katılımcılar için Bilkent yurtlarında 3-4 kişilik odalarda sağlanacaktır. Küçük yaştaki çocuklar için yanında bir refakatçi kabul edilebilir. Öğrencilere yurtlara geldiklerinde beraber kalmak istedikleri arkadaşlarıyla kalabilmeleri konusunda  yardımcı olunmaya çalışılacaktır.

Derslere aktif olarak katılmayacak olan profesyonel klasik gitaristlere ve gitar yapımcılarına “davetliler” olarak tek kişilik odalarda konaklama olanağı sağlanacaktır.


Yeme - İçme ;

.Bilkent üniversitesi tabldot (4 TL), MSSF içinde yer alan Mozart Cafe ve kampus içindeki market ve restoranlardan tüm katılımcı ve davetliler yararlanabilirler.

.Gece konserden sonra beraber gitmek ve sohbet etmek üzere,  uygun fiyat seçenekleri de sunan yeni ve zevkli bir mekanda geceyi sonlandıracağız .

.Son gece veda yemeği, geçen sene olduğu gibi makul bir ücretle  fiks menü olarak isteyenlerin katılımıyla gerçekleşecektir.


Buluşma Programı:
01.07.2011- Cuma 13 30 - 23 00 Giriş
02.07.2011- Cumartesi
09:00 - 10:30              Buluşma kesin kayıt
10:30 - 13:30              Master Class - Nikita Koshkin
13:30 -                        Öğle Yemeği
15:00 - 16:45              Konser - Müzik Bölümleri Öğrencileri
17:30 - 19:45              Gitar Dersleri /Gitar Orkestrası
19:45 -                        Akşam Yemeği
21:00 - 22:30              Konser - İzmir Gitar Duo- Hasan Meten22:30 - ..........             Sohbet vakti
03.07.2011-Pazar
09:40 - 10 20              "Siu nim tao" Kurs - Kağan Korad
10:30 - 13:00              Seminer (Koskin'in Müziği) - Nikita Koshkin
13:00 -                        Öğle Yemeği
14:00 - 14:45              Klasik Gitar Modelleri ve Yapısı - Manuel Adalid
15:30 - 17:30              Konser - Müzik Bölümleri Öğrencileri
18:00 - 19:45              Gitar Dersleri /Gitar Orkestrası
19:45 -                        Akşam Yemeği
21:00 - 22:30              Konser - Atahan Kaya – Atakan Meşekıran
22:30 - ..........             Sohbet vakti
04.07.2010-Pazartesi
09:40 - 10 20              "Siu nim tao" Kurs - Kağan Korad
10:30 - 13:30              Master Class - Nikhita Koshkin
13:30 -                        Öğle Yemeği
14:30 - .......                Gitar Yapım Teknikleri - Manuel Adalid
15:00 - 16:45              Konser - Müzik Bölümleri Öğrencileri
17:30 - 19:45              Gitar Dersleri /Gitar Orkestrası
19:30 -                        Akşam Yemeği
21:00 - 22:30              Konser - Ozan Bursalıoğlu - Asya Selyutina22:30 - ..........             Sohbet vakti


05.07.2011-Salı
09:40 - 10 20              "Siu nim tao" Kurs - Kağan Korad
10:30 - 13:30              Master Class - Nikita Koshkin
13:30 -                        Öğle Yemeği
15:00 - 16:30              Gitar Tanıtımları - Türk Gitar Yapımcıları
18:00 - 20:30              Konser - Buluşma Katılımcıları
21:00 -........                Veda Yemeği
06.07.2011- Çarşamba 07 00-13.30 Çıkış

Bilişim Suçları Mücadele Derneği Başkanı'ndan tehdit gibi açıklama!


Bilişim Suçları Mücadele Derneği Genel Başkanı Yavuz KoçoğluYoutubeWordpressTwitter gibi sitelerin kapatılması için girişimde bulunacaklarını açıkladı. Bu sitelerin Türkiye'deki reklam pastasından önemli bir gelir ettiğini iddia eden Koçoğlu "sorunların çözülmesi noktasında ayak diremeleri halinde kapatılmaları için çalışma yürüteceklerini söyledi. Ntvmsnbc'nin haberine göre Dernek Başkanı Koçoğlu, ''Anonymous'' siber korsan grubunun Türkiye'deki bazı devlet organlarına yönelik olası saldırısını da 'Türkiye'ye karşı yapılmış' olarak yorumlayıp, "Türkiye'ye yönelik saldırısı karşısında boş durmayacağız" dedi. Koçoğlu, ''Anonymous''un arkasında ABD'nin olduğunu da iddia etti.

Yavuz Koçoğlu, devletin bilişim bu alanda suçlarla mücadele etmesi gereken kurum ve kuruluşlarını da 'göreve çağırdı'. Koçoğlu şöyle devam etti: "Anonim adında ülkemize siber saldırılar düzenleyeceğini açıklayan grubun arkasında ABD'nin olduğunu tahmin ediyoruz. Wikileaks belgeleri ile istediğini elde edemeyen bu ülkenin, bu şekilde bir saldırı ile ülkemizde sanal bir gündem oluşturup karıştırmak istediğini biliyoruz.''

Koçoğlu, açıklamasında ayrıca, dernek olarak internette yasak ve sansüre karşı olduklarını belirterek ''Fakat bazı sitelerin Türkiye'yi 3. dünya ülkesi konumunda görmesi ve ülkemizde birçok insanın mağdur konuma düşmesinde etkin rol oynaması ve mağdur olan insanların mağduriyetlerinin giderilmesine de tavır almaları da gözümüzden kaçmamaktadır'' görüşünü dile getirdi.

Yavuz Koçoğlu, özel hayatın gizliliğinin ihlali, kişilik haklarına saldırı ve müstehcen görüntülerden dolayı Youtube, Wordpress, Twitter gibi internet siteleri ile yaptıkları görüşmelerden bir sonuç alamadıklarını, Türkiye'deki reklam pastasından önemli bir gelir elde eden bu sitelerin sorunların çözülmesi noktasında ayak diretmeleri halinde kapatılması için kendilerinin de çalışma yürüteceklerini ifade etti.

Alıntıdır...

2011 il dışı yer değiştirme takvimi değiştirildi!

2011 il dışı yer değiştirme takvimi değiştirildi. Yapılmış olan duyuruda il içi yer değiştirmeler henüz tamamlanmadığından il dışı takvimi maalesef aşağıdaki gibi ileri bir tarihe ertelendi.

2011 YILI YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ (yeni!)

  • Duyuru Yapılması 25 Mayıs 2011 Tarihine Kadar
  • Başvuruların Kabul Edilmesi ve Onay Süreci  16 Haziran 2011-24 Haziran 2011 Saat 12.00
  • Atamaların Yapılması, Sonuçların İlan Edilmesi ve Kararnamelerin Gönderilmesi 24 Haziran 2011
  • Tebliğ ve İlişik Kesme İşlemlerinin Tamamlanması 27/06/2011 Tarihinden İtibaren 10 Gün İçinde     
YENİ KILAVUZU
 PDF olarak indir
    Related Posts with Thumbnails